Voila!
Tegin üleeile muffineid. Tulid välja ja nii see mõte tuligi, et tuleb korrata. Aga ma ju ei mäleta järgmisel muffiniisu sööstu ajal, kust ma selle retsepti sain :D . Vot siit - suhkrukunst.
Mustvalged muffinid
Toorjuustutäidis:
225 g toorjuustu (toatemperatuuril)
65 g suhkrut
1 suur muna
1/2 tl naturaalset vaniljeekstrakti (vaniljesuhkur ka sobis)
225 g toorjuustu (toatemperatuuril)
65 g suhkrut
1 suur muna
1/2 tl naturaalset vaniljeekstrakti (vaniljesuhkur ka sobis)
(Lisan juurde, et tegin ka ilma selle täidiseta, siis tuli järgnevaid koguseid 5-10g võrra suurendada)
Šokolaadipõhi:
200 g jahu
200 g pruuni suhkrut (mida pruunim, seda parem)
30 g kakaopulbrit (sobis ka kakaojoogipulber, kuid selle "õigega" on mõnusamad)
1 tl söögisoodat
1/4 tl soola
240 ml vett
80 ml toiduõli (rapsiõli)
1 spl 5%-list äädikat (paar tilka 30%-list)
1 tl naturaalset vaniljeekstrakti (vaniljepulber ajas ka asja ära)
Valmistamine:
1. Eelkuumuta ahi 175 kraadini (meie ahi 180-190), valmista ette muffinivorm.
2. Tee valmis toorjuustutäidis: hõõru või mikserda toorjuust siledaks. Lisa suhkur, muna ja vaniljeekstrakt ning sega kreemjaks. Pane kõrvale.
3. Šokolaadipõhi: Sõelu kokku jahu, pruun suhkur, kakaopulber, sooda ja sool. Sega teises kausis omavahel vesi, õli, äädikas ja vaniljeekstrakt. Tee kuivainete keskele auk ja kalla sinna vedelad ained. Sega võimalikult lühidalt. Jaga tainas 12 muffinivormi.
4. Tõsta või pritsi otsaku abil iga vormi keskele umbes 2 spl toorjuustusegu. Vormid võid ääreni täita. Küpseta umbes-täpselt 25 minutit, kuni toorjuustutäidis on muutunud kuldseks ja šokolaaditainas katsudes vetrub.
5. Jahuta enne serveerimist. Koogikesed säilivad külmkapis 3-4 päeva.
200 g jahu
200 g pruuni suhkrut (mida pruunim, seda parem)
30 g kakaopulbrit (sobis ka kakaojoogipulber, kuid selle "õigega" on mõnusamad)
1 tl söögisoodat
1/4 tl soola
240 ml vett
80 ml toiduõli (rapsiõli)
1 spl 5%-list äädikat (paar tilka 30%-list)
1 tl naturaalset vaniljeekstrakti (vaniljepulber ajas ka asja ära)
Valmistamine:
1. Eelkuumuta ahi 175 kraadini (meie ahi 180-190), valmista ette muffinivorm.
2. Tee valmis toorjuustutäidis: hõõru või mikserda toorjuust siledaks. Lisa suhkur, muna ja vaniljeekstrakt ning sega kreemjaks. Pane kõrvale.
3. Šokolaadipõhi: Sõelu kokku jahu, pruun suhkur, kakaopulber, sooda ja sool. Sega teises kausis omavahel vesi, õli, äädikas ja vaniljeekstrakt. Tee kuivainete keskele auk ja kalla sinna vedelad ained. Sega võimalikult lühidalt. Jaga tainas 12 muffinivormi.
4. Tõsta või pritsi otsaku abil iga vormi keskele umbes 2 spl toorjuustusegu. Vormid võid ääreni täita. Küpseta umbes-täpselt 25 minutit, kuni toorjuustutäidis on muutunud kuldseks ja šokolaaditainas katsudes vetrub.
5. Jahuta enne serveerimist. Koogikesed säilivad külmkapis 3-4 päeva.
No comments:
Post a Comment