Ajakirjast "Mari" ja internetist Nami-Namist kokku miksitud retsept:
Koostis:
175 g sulatatud võid
150 g vedelat mett
1 suurem muna
250 g (muskaat-)kõrvitsapüreed *
100 g muscovado või fariinsuhkrut
200 g Grahami jahu
150 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 sl ingveripulbrit
150 g nisujahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 sl ingveripulbrit
kaneeli
soola
2 sl demerara pruuni suhkrut
Valmistamine:
Sega toasoe sulavõi, mesi, lahtiklopitud muna ja kõrvitsapüree omavahel, seejärel sega juurde suhkur, küpsetuspulbriga jahu, jahvatatud ingver, kaneel ja sool.
Määri tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud suurde keeksivormi ning puista peale demerara suhkrut.
Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja kenasti kerkinud.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta välja ja lase metallrestil täielikult jahtuda.
Serveerimisel määri keeksiviilule võid.
*Ehk umbes 500 grammine lõik koorega kõrvitsat
Sega toasoe sulavõi, mesi, lahtiklopitud muna ja kõrvitsapüree omavahel, seejärel sega juurde suhkur, küpsetuspulbriga jahu, jahvatatud ingver, kaneel ja sool.
Määri tainas võitatud ja küpsetuspaberiga vooderdatud suurde keeksivormi ning puista peale demerara suhkrut.
Küpseta 180-kraadises ahjus 50-60 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja kenasti kerkinud.
Lase vormis 5 minutit jahtuda, siis kummuta välja ja lase metallrestil täielikult jahtuda.
Serveerimisel määri keeksiviilule võid.
*Ehk umbes 500 grammine lõik koorega kõrvitsat

No comments:
Post a Comment