Ostsime kunagi 4 ramekini vormi ja kappi nad jäid.
Sai ostetud ka gaasipõleti, kuid see seisis enne tegudele asumist kapinurgas päris mitu pikka päeva.
Ja siis ootasid kapis 2 vahukoort lõppemise äärel, kuni võtsin kätte ja katsetasin seda klassikalist magusrooga.
Originaalretsepti leidsin siit ja tundus usaldusväärne ja piisavalt lihtne. Vanillikauna asendasin tavalise vanillisuhkruga, sest kauna ei leidunud kodus.
Lapsed kiitsid toidu ülimaitsvaks. Ma ise ei saanudki maitsta :)
Nõud:
4 ramekini vormi
1 kõrgete äärtega pann
1 köögirätik
kulp
umbes 1,5 l kuuma vett
Koostisained:
400 ml vahukoort (ma arvan, et võib teha ka 200 ml vahu- ja 200 ml kohvikoort)
vanillikaun või vanillisuhkrut
4 suurt või 5 väikest munakollast
60 g valget suhkrut
pruuni demerara suhkrut peale puistkeks ja kõrvetamiseks
1. Koor potti ja ajada keema. Tõsta kõrvale.
2. Eralda munakollased ning vispelda koos suhkruga heledaks, aga mitte väga vahule (munavalgest võib pärast beseed teha).
3. Pane ahi 150 kraadi peale.
4. Kalla kuum kooresegu peene nirena pidevalt vispliga segades muna-suhkrusegusse.
5. Aseta panni põhja käterätt ja sellele tühjad ramekini vormid.
6. Tõsta kulbiga kuum segu vormidesse.
7. Kalla kuum vesi pannile vormide vahele.
8. Tõsta pann ahju umbes 40-50 minutiks või kuni segu on vormides peaaegu tahenenud, kuid mitte veel kõva, vaid võdistades õrnalt keskosa liigub.
9. Lase jahtuda.
10. Puista peale pruuni suhkrut ja kõrveta!
No comments:
Post a Comment