Põhi:
- 200 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 5 dl nisujahu
- 2 tl vanillisuhkurt
- 800 g kohupiima (talukohupiimad, mis on teralised, on paremad, pasta ei sobi)
- 2 spl võid
- 5 muna
- 2 dl suhkurt
- 1 dl hapukoort
- 3 sl nisujahu
- 1 sl riivitud sidruni (apelsini või laimi ) koort
- 1-2 dl rosinaid (leotada)
- pisut soola
Katte jaoks klopi munad suhkruga lahti (NB! mitte vahustada, muidu jääb munamaitse kattele), sega kohupiima, toasooja või, hapukoore ja jahuga. Maitsesta sidrunikoore ja soolaga, lisa rosinad. Laota kate põhjale, küpseta 200-kraadises ahjus u. 40 minutit. Ma eelküpsetasin põhja 10 min ja see oli hea mõte.
Võtsin pool kooki kaasa Antide juurde maale ja see söödi päris kiiresti ära. Teine pool tuli kaasa Olmile ja samuti sai palju kiidusõnu. Õde soovitas vahele veel konservaprikoose tükeldada, et veelgi mahlasem tuleks. Tasub proovida!
No comments:
Post a Comment