Wednesday, August 15, 2012

Kohupiimakook, mis kaob niuhti.

Ei teagi, kust see isu kooke küpsetada nüüd tuli, kuid väärt kohupiimakoogi retsepti peab siia nüüd talletama küll. Retsepti leidsin Perenaise blogist kus see kook on ühtede parimateks tunnistatute seas. Tuli tõesti väga hea välja, kuigi põhi oli minu jaoks natke liiga jahune või teraline.

Põhi:
  • 200 g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 5 dl nisujahu
  • 2 tl vanillisuhkurt
Kate:
  • 800 g kohupiima (talukohupiimad, mis on teralised, on paremad, pasta ei sobi)
  • 2 spl võid
  • 5 muna
  • 2 dl suhkurt
  • 1 dl hapukoort
  • 3 sl nisujahu
  • 1 sl riivitud sidruni (apelsini või laimi ) koort
  • 1-2 dl rosinaid (leotada)
  • pisut soola
NB! Kõik peab olema toasoe! Taina valmistamiseks vahusta natuke sulatatud või kergelt suhkruga. Lisa muna, jahu ja vanillsuhkur, sega ühtlaseks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Katte jaoks klopi munad suhkruga lahti (NB! mitte vahustada, muidu jääb munamaitse kattele), sega kohupiima, toasooja või, hapukoore ja jahuga. Maitsesta sidrunikoore ja soolaga, lisa rosinad. Laota kate põhjale, küpseta 200-kraadises ahjus u. 40 minutit. Ma eelküpsetasin põhja 10 min ja see oli hea mõte.
Võtsin pool kooki kaasa Antide juurde maale ja see söödi päris kiiresti ära. Teine pool tuli kaasa Olmile ja samuti sai palju kiidusõnu. Õde soovitas vahele veel konservaprikoose tükeldada, et veelgi mahlasem tuleks. Tasub proovida!


No comments:

Post a Comment